Travel Story | Sunset surfing, Speaking trees & a Dutch Club

by Flip Flop Wanderers
1.6K views
Manon walking into the ocean with a surfboard during sunset

Hoi allemaal,

We hadden toch beloofd dat er voortaan sneller een verhaal op komt, en wij houden ons daar aan 😉

Ondertussen is het 2 weken geleden dat we ons laatste verhaal hebben geplaatst, en de drie weken na Australia Day hebben we ook weer verschillende dingen meegemaakt. Dus we hebben genoeg te vertellen. We hebben weer 3 (4, met deze week erbij) ‘gewone’ weken gehad met werken, maar we hebben ook weer leuke dingen gedaan de afgelopen tijd. Voor de komende paar weekjes zijn dit btw even de laatste ‘gewone’ weken geweest, want vanaf komend weekend gaan we op vakantie! Geen carnaval voor ons dus. Maar daarover straks meer.

Laten we eerst beginnen met de ‘gewone’ dingen.

Zoals werk.
Met Bram zijn werk gaat het gewoon z’n gangetje. Hij vindt het wel prima om te doen, maar het is niet z’n droombaan 😉 Eigenlijk zou het werk maar voor tijdelijk zijn en na deze week stoppen (vandaar dat we daarom ook na deze week op vakantie gaan), maar hij heeft afgelopen week te horen gekregen dat hij na onze vakantie weer terug kan komen als hij wil!
Het liefst wil Bram natuurlijk na de vakantie als Engineer aan de slag, en daar is hij ook voor aan het solliciteren op dit moment, maar het is wel heel fijn dat hij in ieder geval werk achter de hand heeft mocht Engineering nog niet lukken!

De ‘Down Under Big Mac’: gewoon je Big Mac op z’n kop eten 😉

Manon heeft juist de laatste tijd niet meer zo veel werk. Het oppassen in South Guildford is nu gestopt, omdat de schoolvakantie voorbij is. Manon heeft nog 2 leuke laatste dagen gehad eind januari met de kinderen, en ze zullen Manon nog wel af en toe vragen wanneer de ouders iets leuks willen gaan doen, in het weekend ofzo. Dus nu heeft ze alleen nog maar de poffertjeskraam in het weekend en af en toe oppassen bij verschillende gezinnen (via de Gobi app of bij Kylie van de poffertjeskraam). En zo heel af en toe kan ze op een evenement werken via Independent Events.

Het wachten is nu vooral op het assessment. Ondertussen zijn we flink vooruit gegaan in dit proces! Manon heeft namelijk van Kylie de Engelse reference letter ontvangen én ze heeft de vertaling van haar diploma ontvangen (ze moest namelijk de eerste pagina van haar diploma nog laten vertalen). Ze heeft nu dus alles compleet voor het assessment, woehoe! EIN-DE-LIJK!

Deze week heeft Manon dan ook alle ontbrekende dingen opgestuurd naar ACECQA en nu wordt het diploma dus eindelijk écht geassest. Als het goed is, is haar diploma dan over een paar weekjes goedgekeurd en kan ze aan de slag als Early Childhood Teacher! Het was en is een ontzettend lang proces, maar uiteindelijk komen we er wel 😀 Zo blij dat ze eindelijk bijna aan het werk kan in de kinderopvang! Mocht het assessment na de vakantie nog niet klaar zijn, dan wil Manon in de tussentijd nog een nieuw oppasadres zoeken voor overdag, zodat ze iig na de vakantie toch werk heeft.

Verder heeft Manon ook haar Working With Children Check aangevraagd én ontvangen. Deze check is hier verplicht als je met kinderen werkt. Het is net als een soort VOG in Nederland.

Weer even terug naar het werken op evenementen. Zondag 5-2 hadden we weer beide op zo’n evenement gewerkt, namelijk het Laneway Festival in Fremantle. Op zondag verdien je hier super goed, dus dat is echt relaxt. Het was een leuk festival om te werken. Het was er druk, maar wij stonden bij een rustigere bar waardoor het wel chill werken was. Manon werkte weer als Bartender en Bram weer als Bar Back. De hele dag een beetje drankjes verkopen en zooi sjouwen.

En dan nog iets anders: de laatste tijd hebben wij zo vaak verteld dat het hier altijd zo’n prachtig weer is. Nou, daar moeten we nu toch op terugkomen! In de afgelopen 3 weken heeft het zeker een week in totaal geregend! Het is hier dus niet altijd zo’n mooi weer als we dachten. Eind januari begon het al met 3 dagen non-stop regen. Het was ook helemaal niet warm voor hier, zo rond de 20 graden. Ja, net een NL zomer dus! Gelukkig werkten we beiden die dagen, dus hoefden we niet saai binnen te zitten.

De tweede keer dat het slecht weer was, was het minder leuk, namelijk midden in het weekend! Dit was 1,5 week geleden. Het begon al de woensdag- op donderdagnacht met regenen en het heeft sindsdien niet meer opgehouden t/m zaterdag. Ook was het koud, zo’n 17-18 graden. Het regende zelfs zo hard die dagen, dat er hele gebieden hier in de omgeving waren overstroomd. Op het nieuws kwamen regelmatig flood warnings voorbij.

Het is heel raar dat het in deze periode (midden in de zomer!) 2 keer achter elkaar zo’n slecht weer is geweest. Dit is eigenlijk echt niet normaal voor deze tijd van het jaar. Het zou eigenlijk gewoon NIET moeten regenen, en ontzettend droog moeten zijn, zoals het de afgelopen weken ook is geweest. Vreemd: van de heetste dag op Australia Day naar ook de natste januari en februari in heeeul lange tijd.

En dat terwijl rond die tijd bijna heel Australië met een hittegolf te maken had, met temperaturen van 45 graden. Wij waren het enige hoekje van Australië wat dus totaal geen hittegolf had, maar regen en kou.

Gelukkig is het nu weer gewoon stralend weer en ruim 30 graden 🙂
Goed weer om op vakantie te gaan!

O ja, enn leuk nieuws: een hele tijd geleden stond er in de Mooi Rooi krant al een oproepje over dat ze Rooienaren in het buitenland zochten voor hun rubriek ‘Luchtpost’.
Het leek ons heel leuk om hier een stukje voor te schrijven, dus mailden we de Mooi Rooi krant. Die waren erg enthousiast en vroegen zelfs of wij het leuk vonden om zo af en toe wat aan te leveren. We hebben ondertussen een stukje geschreven en zullen volgende week of die week daarop in de krant komen! Hou jullie ogen dus open!

We hebben ook nog een pakketje van Marti gekregen, super lief!

Afgelopen zondag heeft Manon trouwens gevrijwilligd bij de Dutch Kids Movie Day van de Dutch Club. Ja, ze hebben hier een heuse Dutch Club! Er wonen veel Nederlanders in Perth, alleen organiseert die Dutch Club eigenlijk alleen maar activiteiten voor bejaarden, zoals bingo, klaverjassen enz. 😉 Heel saai dus, maar daar willen ze gelukkig verandering in brengen. De vader van Manon’s oude oppasadres zit in het ‘bestuur’ van de Dutch Club en hij heeft het idee om ook meer activiteiten voor kinderen en jongeren te organiseren. Vandaar dus een Kids Movie Day afgelopen zondag.

Er werden die dag twee films gedraaid, en Manon had vooral geholpen met dingen klaarzetten en spelletjes doen met de kinderen. Veel hoefde ze niet te doen. Het was dan ook een heel relaxte middag en ze kon nog een leuke film kijken ook 😉
Een heel groot pluspunt van deze middag: ze hadden frikandellen en kroketten! Jammie! Ze smaken hier wel wat anders dan in NL, maar dit was de eerste keer dat Manon weer eens een kroket at sinds Nederland, dus ze was helemaal gelukkig.

Na al het werk en slechte weer, willen jullie natuurlijk ook wel weten wat wij voor leuke dingen hebben gedaan. Nou, de afgelopen weken niet mega veel door de regen, maar we hebben toch nog een aantal geniet-momentjes gehad 🙂

Zo zijn we op woensdag 1 februari heerlijk gaan surfen met zonsondergang. We wilden dit al een tijdje doen en omdat het die dag weer een dagje mooi weer was én het surfweer ook goed was, besloten we ons er toen aan te wagen. Na Bram zijn werk gingen we meteen op pad en het was super fijn! Bram vond het heerlijk om na het werk gewoon even het strand op te kunnen, iets wat in Brabant natuurlijk niet mogelijk is. Je bent dan binnen een mum van tijd vergeten dat je diezelfde dag ook gewerkt hebt. Het voelt meteen als vakantie!

Op zondag 12 februari hebben we ook nog iets moois gezien, namelijk Boorna Waanginy. Uhh wat?, zul je denken. Dit is een onderdeel van het Perth International Arts Festival en vond plaats in Kings Park. Tijdens dit evenement hadden ze een hoop lichtinstallaties staan in het park, waarmee ze de bomen oplichtten. Hier werden dan verschillende lichtshows op getoond. Vergelijk het maar een beetje met GLOW in Eindhoven, maar dan in een park, en dan nóg mooier als GLOW!
Het was wel echt mega druk, omdat dit zowat de enige droge avond was dat weekend.

Het evenement bestond uit een hele route door Kings Park, met 5 verschillende shows.
Zo had je als eerst Six Seasons, dat het verhaal vertelt over de zes seizoen van Zuid-West Australië in de ogen van de Noongar aboriginals, welke in dit gebied wonen.

De Noongar verdelen het jaar in de volgende zes seizoenen:
Makuru: The season of fertility and the first rains
Djilba: The second rain, wetlands and conception
Kambarang: Wildflower season, birth and new life
Birak: The first summer, season of youth, warmth and play
Bunuru: The second summer, season of heat, fire and coming of age
Djeran: Adulthood, the season of ripeness, knowledge and maturity

Deze seizoenen werden prachtig getoond op Fraser Avenue, een straat met een lange rij van bomen.

Vervolgens had je Knowledge. Dit waren twee bomen met daarop gezichten, die de kennis over het land vanuit Westers en Noongar perspectief vertelden.

Hierna volgde Creation Stories: Coming of the Colours. Deze show vertelde twee ‘creation’ stories van de aboriginals.

En daarna was er Extinctions. Dit was een prachtige laan met een rij bomen die super mooi verlicht waren. Net een ‘magical wonderland’! Deze show ging dan ook over het tonen van de prachtige schoonheid van de flora en fauna in West-Australië.

Als laatst had je nog Seeds of Change, maar helaas hadden wij te weinig tijd om die show nog te kunnen zien! Echt heel jammer, maar wat we hebben gezien was in ieder geval super mooi!

Op Valentijnsdag zijn we weer een keer naar een outdoor bioscoop geweest. Dit keer in Kings Park, naar de Moonlight Cinema. De Moonlight Cinema is een andere bioscoop dan die bij ons in Mosman Park, want bij deze bioscoop heb je geen stoeltjes ofzo, nee, die moet je zelf meenemen. Je zit gewoon op je eigen stoeltje/picknickkleed of wat dan ook op het gras in het park naar een scherm te kijken. Super relaxt!

Het was deze dag heel druk, want natuurlijk gaat iedereen naar de film met Valentijnsdag.
Ze draaiden deze avond de film La La Land. Serieus, als je écht een goede film wil zien, ga dan vooral niet naar La La Land! Pff, wat een slechte film. Op internet wordt deze film de hemel ingeprezen en hij is zelfs genomineerd voor meerdere awards (daarom waren wij ook wel benieuwd), maar wij vonden er serieus geen bal aan. Sorry als andere mensen de film wel helemaal geweldig vinden, maar wij dus niet. Het is heeel lang geleden dat we echt de tijd hebben zitten wegkijken bij een film. Maargoed, de gratis champagne was wel chill 😉

En dat waren onze afgelopen drie weken.
Aan het begin van het verhaal vertelden we al dat het voor nu even de laatste weken van een ‘normaal’ werk leventje zijn geweest, omdat we vanaf komend weekend 2-3 weken op vakantie gaan!
We willen al een hele tijd het Zuid-Westen van Australië gaan ontdekken, en eigenlijk nog voordat het herfst/winter wordt, omdat het anders te koud is in het zuiden.
Omdat Bram zijn werk dus na deze week stopt, en Manon haar assessment toch nog loopt, is dit de perfecte tijd om dit gebied te gaan bekijken.
We gaan dus weer met onze auto rondreizen en kamperen, héérlijk!
Het plan is om bijna 3 weken weg te blijven, daarna wil Bram toch wel aan de slag als Engineer (of hij kan terug naar zijn oude werk) en Manon hopelijk in de kinderopvang.

Onze route zal vanuit Perth eerst beginnen, via het binnenland, in Bunbury. Daarna gaan we steeds verder via de west-kust naar beneden, langs de plaatsen Busselton, Dunsborough en Margaret River. Vanuit Margaret River gaan we naar Augusta, Pemberton, Denmark, Albany en zo helemaal verder tot aan Esperance. Hiervandaan gaan we naar het noorden, de outback in. We rijden helemaal door tot Kalgoorlie en rijden dan vervolgens door de outback weer terug naar Perth.

Super gave route en in totaal is het zo’n 2500 km rijden!
We hebben er zin in!

Ons volgende verhaal zal tijdens of na onze vakantie erop komen!

See ya!

Let’s find some beautiful place to get lost

~

Pin it for later

You may also like

5 comments

mario February 22, 2017 - 4:38 pm

Wauw, mooie foto van de sunset. Je wordt al een echte top fotograaf!
En weer goed om bijgepraat te zijn. Jullie ‘gewone’ weken is toch super leuk.
mooie kleuren trouwens in de lichtjes parade … net Eindhoven of misschien nog wel mooier in de natuur i.p.v in de stad.

Voor de komende weken: Prettige vakantie!

Groetjes,
Papa (Mario)

Reply
Martine Vanrusselt February 22, 2017 - 6:30 pm

Wat een mooie foto’s van dat lichtspektakel … en wat leuk dat jullie het zo naar jullie zin hebben … Geniet van de vakantie.

Reply
Gijs & Maartje February 22, 2017 - 6:38 pm

Geniet van jullie vakantie.

Reply
Mama Marti February 22, 2017 - 10:33 pm

Zo wat een mooie foto’s zeg!! En wat een opluchting dat alles voor je assessment nu in orde is, hopelijk krijg je snel de goedkeuring! Ik wens jullie een fijne vakantie. Oja ik zal wel n paar extra mooirooi kranten voor jullie bewaren ?

Reply
Erna March 2, 2017 - 10:42 pm

Hoi Bram en Manon, weer een mooi verslag van wat jullie bezig houd, wat een mooie foto’s zeg!! Een hele fijne vakantie, geniet er van. Gr. De Meerakkertjes

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

DON’T MISS OUT!
Subscribe to Flip Flop Wanderers
Get free stuff, exclusive travel tips, the latest travel blogs and more!
SUBSCRIBE
We won't send you spam. Unsubscribe at any time.
close-link
0
    Cart
    Your cart is empty