Travel Story | Life in Perth

by Flip Flop Wanderers
1.8K views
Bram lifting up Manon in Kings Park with the skyline of Perth in the back

Het werd weer eens tijd voor een update!
Sorry dat het wat langer heeft geduurd, maar we hebben het druk druk gehad met van alles en nog wat. Bereid je maar vast voor: het wordt een redelijk lange update 😉

Ondertussen wonen we alweer 4 weken in ons appartementje in Mosman Park en dit bevalt ons goed. Het wordt echt een normaal leventje zo! We zijn super gewend in Perth en we vermaken ons prima!

 

In de 4 weken dat we hier nu wonen hebben we vooral genoten van de luxe van het appartement (in vergelijking met de auto), zijn we daarnaast hard op zoek gegaan naar werk en hebben we wat dingen geregeld.

Zo hebben we nu eindelijk internet in ons appartement, na een hoop gedoe. We hadden namelijk een internet + tv pakket geregeld en ze zeiden dat dat via ons appartement kon via ADSL. Wij dus alles besteld, komt het pakket na 1,5 week (!) wachten eindelijk aan, blijkt dat wij geen telefoonaansluiting hebben in onze unit! Wat nou ADSL? Dat konden we dus weer annuleren.. Uiteindelijk draadloos internet geregeld wat, ondanks dat dat hier eigenlijk niet goed ontvangen wordt, op zich prima werkt nu.

Ook hebben we nog wat handige inkopen gedaan voor ons appartementje, veel bezig geweest met foto’s uitzoeken en bewerken, hard aan onze sites gewerkt én we hebben een kerstboom opgezet! De kerstman liep hier namelijk begin november al door de winkelcentrums, dus het mocht al lang!

 

En dan even over het werk zoeken. We hebben eindelijk goed nieuws: Bram heeft waarschijnlijk werk! Hij heeft een goed sollicitatiegesprek gehad bij een bedrijf dat ook in de food industry werkt, net als wat Bram in NL deed. Super leuk dus! Nadat Bram hiervoor een sollicitatie had gestuurd, kon hij al meteen de volgende dag op gesprek komen en in dat gesprek waren ze echt super enthousiast over Bram. Het lastige is alleen dat ze niet zeker weten of er genoeg werk is. MAAR op dit moment doen ze er alles aan om Bram aan werk te helpen en als het goed is bellen ze Bram morgen op om mee te delen of ze werk voor Bram hebben! Spannend dus!

Het was wel een heel gedoe om iets te vinden. Het is nog moeilijker dan we van tevoren dachten. Bram hield 4 verschillende sites met vacatures in de gaten en mailde en belde dagelijks met verschillende bedrijven en uitzendbureaus. Ook is hij (in zijn nette kleren!;)) langs alle uitzendbureaus in de omgeving gegaan. Hij had ook een hoop contacten met verschillende instanties, maar waarom werd hij dan niet eerder aangenomen zou je denken? Dit is vooral omdat de meesten gewoon niet reageerden en er blijkt toch veel concurrentie te zijn. Het duurt gewoon allemaal wat langer dan in NL.

Zo was er een bedrijf waarvan de baas nogal onbereikbaar was. Hij belde al 3 weken volgende week terug 😉 De man was wel echt geïnteresseerd en uiteindelijk (na 10x zelf bellen) kon Bram daar op gesprek komen. Tijdens dat gesprek waren ze heel tevreden en waarschijnlijk werd hij wel aangenomen, maar die week daarop moest Bram er tóch weer zelf achteraan bellen en toen werd hem ff tussen neus en lippen door medegedeeld dat ze waarschijnlijk toch geen werk voor hem hadden. Hoezo aan het lijntje houden? Een flinke domper kun je je dus wel voorstellen.

Gelukkig hoeven we ons hier nu waarschijnlijk allemaal niet meer druk om te maken en kan Bram hopelijk snel aan de slag!

Ondertussen hebben we ook maar een beetje gekeken naar wat ander werk voor tussendoor, en op een facebookpagina zagen we een oproepje staan dat ze nog Nederlanders zoeken voor een poffertjeskraam op verschillende markten en evenementen. Haha, hoé Nederlands! Op zich leek dit ons wel leuk, en handig om ff wat te verdienen totdat we ander werk hebben. Dus wij namen meteen contact op met de mensen en zijn daar aangenomen! Nu hebben we dus in ieder geval al wat werk!

De poffertjeskraam staat elke week vast op verschillende markten, vooral in Fremantle, wat lekker dicht bij ons huis is. Daarnaast staan ze ook af en toe op evenementen. Je werkt voornamelijk aparte tijden, zoals ‘s ochtends heel vroeg of vanaf een uur of 4 ‘s middags tot 10 uur ‘s avonds. Wij moeten daar vooral achter de kraam staan en poffertjes bakken en verkopen! Komend weekend kan Manon al aan de slag bij de kraam.

Via dit werk zijn we ook nog aan een ander adresje voor werk gekomen, namelijk een foodtruck die op diverse evenementen staat. Bram heeft hier afgelopen weekend voor gewerkt en dat beviel hem goed.

 

Wat Manon betreft qua werk in de kinderopvang is het wachten totdat haar diploma geassesst is. Vrijdag 2 december had ze eindelijk de uitslag van haar IELTS toets binnen. Ze had het echt super goed gedaan, gemiddeld een 8.0. Maar helaas had ze voor het spreken nog een halve punt tekort! Voor de rest had ze echt hoge punten. Voor Luisteren een 8, Lezen zelfs een 9 (het maximale wat je kan halen bij IELTS!) en Schrijven een 7. Voor Spreken had ze dus een 7,5 en daar moet ze eigenlijk een 8 voor halen. Maar voor de rest van de onderdelen had ze eigenlijk allemaal betere punten gehaald dan nodig is vanuit het ACECQA (de Australian Children’s Education & Care Quality Authority. Met andere woorden: de organisatie hier in Australië die over educatie en kinderopvang instellingen gaat, een soort GGD dus, waar je dus ook je diploma moet laten erkennen), dus ze was echt niet van plan om nóg een keer de toets te doen! Met zo’n punten moeten ze het toch ook goed vinden lijkt ons?

Na wat informatie inwinnen bij ACECQA, zeiden zij dat Manon het beste gewoon de application kon doen voor het assessment, en dan bekijken hun of het zo voldoende is. En anders kan ze ook nog andere bewijzen toevoegen dat ze goed Engels kan. We zijn dus weer een stapje verder in dit proces, maar het is nog steeds afwachten. Fingers crossed!

Verder heeft Manon afgelopen week trouwens al 2 keer opgepast bij een gezin hier in Perth. Er bestaat hier sinds kort een nieuwe app, genaamd Gobi. Dit is een soort ‘on demand’ oppas app, speciaal voor ouders die bijvoorbeeld last minute nog snel een oppas nodig hebben. Ze kunnen dan in de database met allemaal verschillende geregistreerde oppassers kijken en daar iemand uit kiezen. Manon had zich al een tijdje geleden geregistreerd voor deze app, en kreeg dus vorige week haar eerste uitnodiging voor werk! Het is leuk en makkelijk geld verdienen. De kinderen (2 meisjes) van het gezin zijn echt lief. Na de eerste keer oppassen had de moeder van het gezin al een hele positieve recensie geschreven op de Gobi app, en ze heeft meerdere vriendinnen die mij ook graag willen boeken om op te passen. Manon gaat het nog druk krijgen! Super fijn natuurlijk, en hele goede manier om vast te oefenen in Engels communiceren met kinderen.

Dus, zoals jullie merken, komt er langzamerhand steeds meer casual werk binnen, wat allemaal mooi is om te doen totdat we echt vast werk hebben!

 

Nu over naar de leukere dingen, want tussendoor hebben we natuurlijk ook heerlijk op de verschillende mooie stranden gelegen en bij het zwembad dat bij ons appartement hoort!
We hebben een hoop nieuwe strandjes ontdekt, zoals Mettams Pool, Sorrento Beach, Bennion Beach en het naamloze strandje dat dicht bij ons appartement zit. Stuk voor stuk fijne stranden.

Ons favoriete strand is tot nu toe Cottesloe Beach. Waarom? Beoordeel zelf maar op de foto!

Voor surfen is ons favoriete strand tot nu toe Trigg Beach. Dit is hét surfstrand van Perth, en wij hebben wel gemerkt waarom het zo populair is. Het is goed surfen, zelfs als het op andere stranden gewoon sh*t is om te surfen.

Verder is Mettams Pool ook 1 van onze favoriete strandjes. Je kunt er snorkelen (als je je snorkelspullen meeneemt iig… haha, 1 keer waren wij het vergeten;)) en het water is er lekker rustig. Je hebt er mooie rotsen, waardoor het klein voelt, en allemaal mini strandjes. Hierdoor hadden wij 1 dag zelfs een privé strandje!

Én dan hebben we nog de luxe dat het dichtstbijzijnde strand vanaf ons appartement maar op 500 meter afstand zit! Geen idee hoe het strand heet, maar mooi is het wel 🙂

Het zwembad bij ons appartement is ook heerlijk. Je hebt er palmbomen! Het water is wel nog steeds ijskoud, maar wel verkoelend zeg maar! Maar dat zijn natuurlijk luxe problemen 😉 Vaak is het er ook heerlijk rustig, waardoor je soms heel het zwembad voor jezelf hebt. Alleen in het weekend is het drukker, maar dat is juist erg gezellig. Een beetje de buren leren kennen!

En eindelijk hebben we ook een paar keer gesurft! Een aantal dagen zijn de golven toch wat beter geweest, dus op die momenten gingen wij naar Trigg Beach en maakten we er gebruik van. Het was fijn om weer te kunnen surfen na zo’n lange tijd, maar we moeten nog wel veel oefenen! Na een hoop nosedives (waardoor er daarna nog de hele dag water uit je neus loopt) en Bram die de bodem van de zee kopte, is het weer even wennen laten we maar zeggen 😉
We merken vooral dat we nog goed evenwicht moeten zoeken op ons surfboard, deze is namelijk veel lichter dan de beginner surfboards. Maarr, we hebben wel allebei even een soort van op het surfboard gestaan.

Meteen de eerste week dat wij verhuisd waren, was er al een ‘meet your neighbours’ BBQ hier in het parkje bij ons complex. Natuurlijk was dit een BYO (bring your own) BBQ, typisch Australisch dus. Nu kunnen wij voor zo’n buren-BBQ goed begrijpen dat iedereen z’n eigen eten en drinken meeneemt, maar Aussies doen dat hier ook wanneer ze mensen bij hun thuis uitnodigen voor een BBQ of een feestje. En dat vinden wij eerlijk gezegd wel een beetje raar…

Maargoed, de BBQ was voor beide appartementencomplexen hier georganiseerd (er zit nog een complex naast ons), waarvan er in totaal zo’n 10 mensen waren 😛 Maar ondanks dat het erg rustig was, was het super gezellig! We hebben de mensen die er waren goed leren kennen, en het waren stuk voor stuk leuke mensen. Van de 10 waren er denk ik maar 3 echt Australisch, de rest kwam origineel allemaal uit andere landen (o.a. Paraguay, Servië) en zijn hier naartoe geëmigreerd. Erg multi-cultureel dus, en dat vonden wij juist heel leuk! Zijn we niet een keer de enige buitenlanders hier in Australia 😉 Ook was de mix in leeftijd goed, van 27 tot 41. Dat was dus wel gezellig.

De BBQ begon al goed met een zelfgebrouwen Servisch shotje, die Marija (degene uit Servië) vanuit daar had meegenomen. Het was niet te zuipen! Toen we na een hoop kletsen en kennismaken dan toch maar eindelijk vlees wilden gaan bakken, bleek dat de openbare BBQ’s in het park het niet deden! Haha, lekker dan met een BBQ.. Gelukkig was Ed (een aussie kerel) onze redder, want hij had zelf een BBQ die we in het park neerzetten.

Aan het eind van de middag besloten we naar het zwembad te verhuizen. Ondertussen was het al donker en koud, dus zwemmen zat er (op sommige gekken na) niet meer in. Tot later in de avond hebben we daar nog zitten kletsen en drinken. Want drank werd er meer dan genoeg gedronken 😉 En toen iedereen besloot naar huis te gaan, bleek dat de poortjes van het zwembad niet meer open gingen… die zijn dus blijkbaar na een bepaald tijdstip gesloten. De enige optie was dus om over het hek heen te klimmen! Al met al was het een erg geslaagde dag, fijn om nu wat mensen te kennen hier 🙂

Verder hebben we ook nog een aantal leuke uitstapjes gedaan. Zo zijn we op een whale watching tour gegaan, waar we met een stuk of 40 man op een boot walvissen gingen spotten op open zee. Gelukkig dit keer geen zeezieke Bram, want dat komt nogal eens voor 😉 En ja, we hebben een hoop walvissen gezien! In het begin zelfs ook nog wat dolfijnen. De walvissen die we zagen waren allemaal humpback wales en de meesten hadden een kleintje bij zich, heel lief. Maar wat zijn die beesten groot joh! Ze kunnen 12 tot 16 meter worden en wegen zo’n 25 a 30 ton. En daarvan zagen wij dan elke keer alleen maar een stukje boven water komen.

De trip duurde wel echt ontzettend lang. Die walvissen komen telkens maar heel even boven om te ademen, waarna ze vervolgens wel 15-30 minuten onder water blijven. Heel de trip was het dus vooral heeel lang wa-ch-ten. Op een gegeven moment was de boot de walvis kwijt en moesten we wel een uur rondvaren en zoeken voordat we er eindelijk weer 1 hadden gevonden. Maargoed, de walvissen die we hadden gezien waren wel indrukwekkend.

 

Die middag gingen we ook nog naar het AQWA (Aquarium from West Australia), want dat zat bij ons ticket inbegrepen. Een klein aquarium wat we zo hadden gezien, al zag het er wel mooi uit met een lange tunnel waarmee je door het aquarium kon lopen waar grote roggen, haaien en schildpadden in zaten.

We zijn ook nog naar Caversham Wildlife Park gegaan, voor Bram zijn verjaardag. Dit was echt een leuk park, veel leuker dan Perth Zoo waar we eerder waren geweest. Hier kon je namelijk wel dieren aaien, van dichtbij bekijken en er mee op de foto.
Zo hebben we een meet & greet met een heuse Wombat gehad,

waren er prachtige vogels (zoals Kookaburra’s, uilen, Lorikeets, Cockatoos) die ze mooi op stokjes hadden neergezet 😉 (die Cockatoos konden ook grappige geluiden maken en praten, SUPER grappig!),


(Kookaburra’s hebben wij overigens ook gewoon thuis in de boom bij ons balkon zitten)

kon je met een slang op de foto,

hadden ze ook nog een échte neppe boerderij (waar we goede vrienden hebben gemaakt met de geiten),

(let vooral op de geit achter Manon)

kon je een schattig koalaatje van dichtbij bekijken en mee op de foto (die telkens aan Manon’s haar trok),

had je een hoop echidna’s, dingo’s, emu’s etc.,

 

én je kon tussen de kangaroos doorlopen in een wei en ze ook voeren. En daar horen natuurlijk ook de nodige selfies bij! Die kangaroos waren zo tam als iets, dus dat lukte goed.

 

 

Dus zoals jullie op de vele foto’s kunnen zien, was dit een geslaagd dagje!

En dan is Bram natuurlijk ook nog jarig geweest, op 5 december.
Manon had goed d’r best gedaan om hem te verwennen deze dag, ze maakte zelfs ontbijt voor Bram (en dat is heel bijzonder), en had de woonkamer versierd met slingers en ballonnen!

Maar de verrassingen waren nog niet afgelopen, want die middag gingen we naar Sorrento Beach om daar te gaan BBQen. Zoals sommigen misschien nog weten, hebben we dat de vorige keer (3 jaar geleden) in Australia ook gedaan op Bram z’n verjaardag, maar toen was het best wel mislukt. Het eten smaakte toen, door de wind, meer naar zand zegmaar.
En helaas waaide het ook deze dag weer verschrikkelijk hard! Maar dat hield ons niet tegen. Dit keer moest en zouden we een BBQ op het strand hebben zónder zand in ons eten (best een uitdaging met zo’n harde wind). Eerst was het tijd voor nóg een verrassing, namelijk een verjaardagstaart met 29 kaarsjes (die we niet aan konden steken door de wind) en sterretjes in de vorm van 29. Wat een feest!

Later in de middag staken we de BBQ aan. Het vlees waaide gelukkig nog net niet weg (de bordjes en bekers en bijna al de rest wel regelmatig), maar het smaakte goed!
Het was een mooie verjaardag.

De nodige kerstfoto’s hebben we ook alvast gemaakt, op het prachtige rustige strand Bennion Beach. Een hondenstrand, maar dat was juist wel leuk want af en toe kwamen er wat hondjes kijken naar wat wij in godsnaam allemaal aan het doen waren. Want ja, we hebben de meest uiteenlopende poses gehad deze fotosessie.

Kings Park en de botanical gardens hebben we ook nog een keer goed bekeken, omdat we de vorige keer alleen even snel bij het uitzichtpunt waren geweest. Jeetje, wat is dit park groot!
We hadden hier een mooie ronde door de gardens gelopen, die langs verschillende uitzichtpuntjes,

wat bijzondere bomen,

schattige vijvertjes,

en een leuke, nogal hoge, brug liep.

 

En de ronde die wij hadden gehad is nog maar zo’n 1/10 van het hele park. We gingen nog bij een uitzichttoren kijken (waarvan het uitzicht niks was) en gingen naar een familiepark iets verderop in dit park. Ja, het klinkt gek, maar het is hier zo groot dat je gewoon parkjes in een park hebt. Mooi park, waar wij zeker nog wel eens zullen gaan BBQen.

Tja, en dan kunnen we het toch niet laten om nog eens even te vertellen hoe goed het weer hier is. Sinds we in het appartement zitten hebben we geen spatje regen gehad en de zomer is nu echt begonnen. Af en toe hete dagen van 38 graden (gisteren zelfs 45 graden), maar verder eigenlijk elke dag zo’n 30-35 graden. Heeeerlijk!

Zo, wij hopen dat jullie nu weer voldoende op de hoogte zijn van onze belevenissen hier in Perth. Dat moet haast wel met zo’n lang verhaal.

Hoe is het daar in Nederland? Want natuurlijk vinden wij het ook leuk om op de hoogte te blijven van jullie leven! Dus vertel ons vooral wat jullie allemaal bezig houdt 🙂

Morgen gaan we lekker naar het strand (zijn jullie al jaloers?).

Because you know: You can never have too much beach!

Oja enne.. alvast Merry Christmas he!

Bye!

Enjoy the little things in life, because one day you will look back, and realize they were the big things

~

Pin it for later

You may also like

1 comment

Jolanda Hellings December 30, 2016 - 5:15 pm

Hoi Bram & Manon,
Super leuk om al jullie verhalen te lezen!!!! Hier alles z’n gangetje. Koud!!
Wij wensen jullie een hele fijne jaarwisseling!!! Alle goeds!
Groetjes Paul, Jolanda & Tom Hellings

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

DON’T MISS OUT!
Subscribe to Flip Flop Wanderers
Get free stuff, exclusive travel tips, the latest travel blogs and more!
SUBSCRIBE
We won't send you spam. Unsubscribe at any time.
close-link
0
    Cart
    Your cart is empty