Travel Story | Last Days in Dubai

by Flip Flop Wanderers
1.6K views
Dubai 2016 written in the sand of Dubai Beach

Hallo allemaal!

Tijd voor een nieuwe update.
Ondertussen is ons Dubai avontuur voorbij, en op dit moment zitten we op een camping in Perth, Australië. Ook hier hebben we natuurlijk zin in, maar we vinden het wel heel erg jammer dat we het mooie Dubai hebben moeten verlaten. Want wat hebben we daar genoten!

We gaan eerst terug naar vorige week vrijdag (4-11):
Toen zijn we lekker naar het grote waterpark Aquaventure bij het hotel Atlantis the Palm geweest. Dit is op het bekende palmeiland. Even een wat rustiger dagje; zwemmen en van de vele verschillende glijbanen. Je hebt er bijvoorbeeld een glijbaan waarbij je op een plateautje gaat staan, die dan ineens onder je wegzakt en waardoor je super snel naar beneden valt! Ook had je er verschillende banden glijbanen. Zo heb je een soort half-pipe en eentje waarbij je door een aquarium glijdt. Super gaaf gemaakt allemaal, en we hebben dan ook echt genoten deze dag.

 DCIM100GOPROG0295885.

Wat ook een aanrader is om te doen als je in Dubai bent, en je hebt de tijd, is een dagje naar Abu Dhabi! Die tijd hadden wij, dus dat is precies wat wij de volgende dag hebben gedaan. We twijfelden om zelf met een bus er naartoe te gaan, of om met een tour mee te gaan. We kozen voor het laatste, en dat was een goede keuze! Als je zelf gaat ben je zoveel meer tijd kwijt met wachten op de bus en alles zoeken.

We werden al vroeg opgehaald door een enthousiaste gids. Die praatte de hele reis aan 1 stuk door! Hij wist onder andere te vertellen hoe goed de locals het hier hebben. Ook hier is het crisis geweest, maar om deze crisis op te lossen heeft de regering hier op een dag alle leningen van de inwoners laten vervallen, ongeacht hoeveel dit was. Daarnaast is het zo dat als je een oorspronkelijke bewoner bent (of er mee trouwt) je sowieso een minimumloon hebt van 25.000 dirham per maand. Dat is circa €6250,-! Verdien je minder, dan wordt het bedrag gewoon aangevuld door de regering. Ook krijg je een huis en betaal je geen belasting. Opleiding is ook allemaal gratis. Wanneer je meer verdiend dan 25.000 krijg je i.p.v. een huis een lap grond waar je op mag bouwen. Hiervoor kun je een lening afsluiten, waarbij je geen rente betaald! Door deze regelingen en het hoge maandbedrag, zijn er geen arme mensen in de Emiraten, en dat is ook meteen de grootste reden waarom het hier zo veilig is.

DCIM103GOPROG0015915.

Na dit verhaal kwamen we aan op Yas Island. Degene die de Formule 1 een beetje volgen weten misschien wel dat hier het racecircuit van Abu Dhabi ligt. Dit was erg gaaf om te zien. Midden op het circuit staat een 5 sterren hotel. Van daaruit kun je gewoon de races bekijken, als je genoeg geld hebt om er te overnachten!

dsc_0890-bewerkt DCIM103GOPROG0045989.

Toen we hier wegreden kwamen we langs Ferrari world. Dit is een groot pretpark hier, met o.a. de snelste achtbaan van de wereld, die een snelheid van 240km/u haalt!
Vervolgens langs een mega groot waterpark, die ze aan het uitbreiden zijn om de grootste van de wereld te worden. Hier in de Arabische Emiraten doen ze niets liever dan records verbreken! Alles moet hier het grootste, hoogste en meeste van de wereld zijn 😉 Zo staat er in Abu Dhabi ook een toren die 10º schuin staat, waarmee het de toren van Pisa inhaalt. En natuurlijk staat ook dit gebouw weer in het Guinness World Book of Records.

Na een korte rit kwamen we aan op de fruit en vegetable market waarover we een rondje hebben gewandeld. Mooi om te zien, want het is hier een stuk authentieker dan in Dubai. Er liggen zoveel groente en fruit, en allemaal dezelfde kraampjes langs elkaar. Veel concurrentie zou je zeggen…

dsc_0921-bewerkt-met-logo dsc_0942-bewerkt-met-logo

Zo ook op de vismarkt die we hierna bezocht hebben. Dit was overigens wel een mooie ervaring om te zien. Alleen wat een stinklucht! Je kon er zelfs ook zien hoe ze alle vissen slachtten en schoonmaakten, dat zag er wel smerig uit. Je zou het maar als werk hebben!
Voor de rest lagen de vissen ‘mooi’ uitgestald op kraampjes.

dsc_0956-bewerkt-met-logo dsc_0983-bewerkt-met-logo

De Corniche Road is een bekende, mooie promenade in Abu Dhabi van 8km lang, en wij gingen deze weg helemaal rijden. Een huis langs deze weg kost hier zo’n €50.000 per jaar.
Aan het eind van de weg was een mooi uitzicht over het Emirates Palace. Dit is (ja, je raad het al) het grootste paleis van de wereld.

dsc_1030-bewerkt-met-logo

Ondertussen was het tijd voor lunch en gingen we naar de Abu Dabi Mall.

dsc_1048-bewerkt-met-logo

En toen was het eindelijk tijd voor het hoogtepunt van deze tour: de Sheikh Zayed Mosque! Dit is de grootste moskee van de Emiraten en zelfs de zeven na grootste moskee ter wereld. De moskee is echt geweldig mooi om te zien.

dsc_1088-bewerkt-met-logo dsc_1131-bewerkt-met-logo

Om binnen te komen, moet je door een strenge security heen die je controleert op je kleding.
Als vrouw moet je goed bedekt zijn: je mag niets van je lichaam zien, behalve je voeten/enkels, je handen/polsen en je gezicht. Kleding mag ook niet doorschijnen. Zelfs je haren moeten bedekt zijn, dus Manon moest ook een hoofddoek op. Als man mag je wel in t-shirt en broek tot over de knieën naar binnen.

dsc_1186-bewerkt img_6824-bewerkt

Eenmaal binnen was het genieten van de prachtige moskee. Zo mooi! Prachtige pilaren met bogen en een heleboel koepels. De binnenplaats van de moskee bestaat bijna volledig uit wit marmer en is prachtig versierd met bloemmotieven, bladgoud en edelstenen. Overal om je heen zie je goud.

dsc_1141-bewerkt-met-logo dsc_1261-bewerkt-met-logo

In de moskee kunnen maar liefst zo’n 40.000 mensen tegelijkertijd bidden. Binnen vind je het grootste handgeweven tapijt van, natuurlijk, de wereld. Het tapijt heeft een oppervlakte van 5600 vierkante meter, en is gemaakt door 1200 wevers en bestaat uit 2.268.000.000 knopen!

DCIM103GOPROGOPR6145.

Verder hangt hier ook de grootste kroonluchter van de wereld, volledig gemaakt van Swarovski diamanten en goud! Zo indrukwekkend om te zien! Niet zo gek dus dat deze moskee de duurste is op aarde 😉

img_6768-bewerkt

Na deze pracht en praal was de tour voorbij en was het tijd om weer terug naar Dubai te gaan.

dsc_1355-bewerkt-met-logo dsc_1203-bewerkt

Zondag (6-11) hebben we een keer heerlijk uitgeslapen en rustig aan gedaan. Vast wat spullen inpakken en kleren wassen, want de volgende dag moesten we alweer uitchecken.
Die middag was het wel tijd voor wat actievers: we gingen op Desert Safari!

Rond 3 uur werden we opgepikt. De woestijn was nog zo’n 75km rijden. Vlak daarvoor stopten we om de banden wat leeg te laten, en toen gingen we de woestijn in, tijd om te dunebashen! Dit was echt super vet! De chauffeur crosste in de jeep over de duinen, steil omhoog en omlaag! Na een half uurtje rijden stopten we zodat we wat foto’s bij de zonsondergang konden maken. Echt geweldig mooi hier in de woestijn.

dsc_1378-bewerkt2-met-logo dsc_1421-bewerktdsc_1413-bewerkt

Hierna crossten we verder naar het ‘basecamp’. Dit was een groot kamp waar zo’n 60 jeeps bij elkaar kwamen. Je kon er een stukje op een kameel rijden,

dsc_1481-bewerkt dsc_1485-bewerkt

Sisha (waterpijp) roken

dscn3419-bewerkt

en Manon had ook een Henna tattoo laten zetten.

img_6882-bewerkt img_6909

Het kamp zag er heel gezellig uit. In het midden van het kamp stond een podiumpje, en daaromheen allemaal tafels, en kussens op de grond om op te zitten. We bleven hier namelijk ook eten. Dat was erg leuk zo in de woestijn!

dscn3420-bewerkt

Onder het eten waren er ook een paar shows. Een typische danser van hier, een man die voornamelijk heel veel rondjes draait met een raar pakje aan. En een belly-dancer. Dit was grappig om te zien, want je mag je hier eigenlijk niet bloot kleden, maar zij had niet veel aan. Als je een keer rond keek zag je dan ook alle mannen met hun telefoon en camera staan :P. Die genoten even van het bloot dat ze konden zien!

dscn3436-bewerkt

Na het eten was het alweer tijd om terug te gaan. In het donker crossten we weer door de woestijn terug naar de harde weg.

Bij het hotel bereidden we ons vast een beetje voor op het inpakken. De volgende dag was namelijk onze laatste dag in Dubai. Maar omdat we pas om 3 uur ‘s nachts (maandag op dinsdagnacht) vlogen hadden we nog heel de dag. Dus na onze inpakkunsten (wat een gedoe toch elke keer) zijn we nog even lekker naar het strand gegaan, met mooi uitzicht op de Burj Al Arab.

DCIM103GOPROG0166284. dsc_1512-bewerkt

Daar zijn we nog tot na zonsondergang gebleven en hebben we echt prachtige foto’s kunnen maken.

dsc_0229-bewerkt2-met-logo dsc_0140-bewerkt

Na wat gegeten te hebben zijn we nog naar de Marina geweest, om ook daar prachtige foto’s te maken van alle gebouwen met de mooie lichtjes!

dsc_0311-bewerkt-met-logo dsc_0378-bewerkt-met-logo

En toen zat ons Dubai avontuur er weer op. Tassen ophalen bij het hotel en door naar het vliegveld, van waaruit we pas om 3 uur ‘s nachts naar Perth vlogen.
Wat was Dubai een geweldige stad om gezien te hebben, en zeker voor herhaling vatbaar. Wie weet hoe deze stad er over 10 jaar uit ziet!

14915712_1503822342977888_7913271546437263573_n

Tot ons volgende verhaaltje!

dsc_0134-bewerkt-met-logo

~

Pin it for later

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

DON’T MISS OUT!
Subscribe to Flip Flop Wanderers
Get free stuff, exclusive travel tips, the latest travel blogs and more!
SUBSCRIBE
We won't send you spam. Unsubscribe at any time.
close-link
0
    Cart
    Your cart is empty