Travel Story | Jetlag time

by Flip Flop Wanderers
1.7K views
Bram and Manon chilling in the back of the car with a beautiful ocean view

Zo, we zijn aangekomen in Perth! (al meer dan 2 weken maargoed)
En ja, dit verhaaltje heeft deze titel omdat we beiden last hebben gehad van een jetlag en Manon echt extreem dit keer.

Die jetlag was echt niet te zuinig… Midden in de nacht wakker liggen, ‘s ochtends niet op kunnen staan, extreem moe, gewoon geen energie en chagrijnig. De tweede nacht viel Manon zelfs pas om half 6 ‘s ochtends in slaap, toen het al licht begon te worden!
De jetlag heeft dus wel een aantal dagen geduurd en de eerste dagen in Australië hebben we dan ook vrij weinig gedaan. Manon herinnert zich deze dagen zelfs niet echt meer, omdat ze alleen maar heeft liggen slapen! Volgens mij was dit echt de extreemste keer ooit…

Gelukkig is ze op dit moment weer boven water en kunnen we genieten van het prachtige weer hier. We hebben 1,5 week op een camping in Perth gestaan (met onze nieuwe auto, maar daarover later meer) en het is al een tijdje zo’n 30 graden 🙂

img_7358-bewerkt 

Maargoed, eerst even terug naar het begin: onze vlucht vanuit Dubai naar Perth.
Deze was goed gegaan. Het was 10,5 uur vliegen, maar de tijd vloog voorbij. Het was al 3 uur ‘s nachts geweest voordat we vlogen en toch konden we niet meteen slapen. Dan eerst maar een filmpje! Ze kwamen zo midden in de nacht ook al ontbijt brengen. In Perth was het namelijk al ‘s morgens. Na dit eten was het dan toch tijd voor een dutje om toch een paar uurtjes slaap mee te pakken. En zo vloog de vlucht voorbij. Rond 17.30 uur die dag landden we in Perth, met een tijdsverschil van weer 4 uur. Dit betekent dat het hier nu 7 uur later is dan bij jullie in NL.

DCIM104GOPROG0286906.

Nog een stempeltje verder, gingen we met de taxi richting het hostel. Het surfboard moest natuurlijk wel weer passen 😉

Eenmaal bij het hostel vonden we al dat het er niet zo heel netjes uit zag van de buitenkant, maar oké, het is een hostel. Maar toen we eenmaal binnen kwamen.. wat een zooi! Alles was kapot: scheuren en gaten in de muren, schimmel op het plafond en er hingen onaangename geuren. Op de site waar we hem geboekt hadden, had deze toch een goede beoordeling, dus we gaven het hostel toch maar een kans. Eenmaal op de kamer schrokken we nog meer: wat een teringzooi! Echt óveral lag rommel en het was echt heel vies. Nu ligt er in elke dorm room wel rotzooi op de grond van de andere mensen, maar zo extreem hadden wij het nog nooit gezien.

img_7295
(Op deze foto is het nog heel netjes, maar de rommel lag juist buiten de foto:P)

We pakten onze spullen een beetje uit, voor zover dat kan. Niet te veel, want je raakt alles kwijt in die teringzooi. We hadden ondertussen ook even wat andere reviews van het hostel bekeken op tripadvisor enzo. Alleen maar slechte reacties! Aha, dat verklaarde het één en ander. Helaas hadden we al 3 nachten geboekt, dus moesten we die 3 nachten wel blijven. En omdat Manon zo gevoelig is voor alles, werd ze van dit hostel niet bepaald vrolijk.
En dat niet-vrolijke gevoel werd nog eens versterkt toen de volgende dag dus bleek dat ze echt een enorme jetlag had! We sliepen die nacht wel snel (na een nacht over te hebben geslagen in het vliegtuig) op een lekker zacht bed. Zo zacht dat je lekker op de lattenbodem ligt! 😛 Helaas lagen we allebei midden in de nacht toch nog een paar uur klaarwakker. Tegen de morgen sliepen we eindelijk weer en toen werden we pas ‘s middags wakker! Beetje jetlag maar…

Toen we er dan toch uit waren hadden we voor een klein beetje extra toch maar omgeboekt naar een 2-persoonskamer. Veel fijner! Het was maar een klein hokje, maar we lagen niet meer op de latten! Nu prikten er alleen veren in onze rug, maar ach, je kunt niet alles hebben 😉

De dagen daarop hebben we, tussen het vele slapen door, toch nog een aantal dingen geregeld. Zo hebben we, niet geheel onbelangrijk, de 2e dag al een auto gekocht! Het is een tweedehandse Holden Commodore. Volgens mij koopt zowat iedereen hier zo’n auto 😉 Wij hebben expres deze auto gekocht omdat het een station wagon is en daarom ons surfboard er goed in past. Er zaten ook een hoop camping spullen bij de auto, wat voor ons niet per se hoefde, maar het is natuurlijk altijd mooi meegenomen. En omdat al deze spullen er bij zaten, hadden we meteen besloten om, na de nog verplichte 2 nachten in het hostel, te gaan kamperen! Dit vinden wij beide veel leuker, omdat je dan echt lekker buiten leeft.

Verder hebben we deze dagen in het hostel een bankrekening bij de NAB bank geopend en een third-party autoverzekering afgesloten. In Australië zit bij je kenteken meteen een verzekering voor de tegenpartij bij een ongeval. Alleen wat wij de vorige keer niet wisten, is dat dit alleen voor letsel aan personen is, en niet voor schade aan auto’s e.d. Maar goed dat we de vorige keer in dat jaar geen ongeluk hebben gemaakt! Dit keer toch maar wel snel zo’n verzekering afsluiten 😉

Verder hebben we ook nog de Medicare kaart aangevraagd. Als Nederlander kun je dit namelijk gratis aanvragen, omdat Australië daarover een verdrag heeft met Nederland. Het is een soort beperkte zorgverzekering voor in heel Australië. Dit betekent dat je voor bezoeken aan de dokter of zoiets dergelijks vaak niets of maar een beetje betaalt.

Bram heeft ook alvast voor werk gezocht. Hij kwam er al snel achter dat er niet zo gek veel vacatures zijn voor Mechanical Engineer, maar toch moet het vast wel goed komen!

En natuurlijk hebben we de stad vast een klein beetje verkend. Tot nu toe voelt Perth echt heel goed voor ons! Het heeft helemaal niet echt een stad-stad gevoel. Het is er best rustig, heel anders dan Sydney of Melbourne, maar wij vinden dat juist fijn. Wij zijn natuurlijk ook maar gewoon Rooi en Nijnsel gewend hé, dus dan is Perth al een hele stad voor ons 😉 (en natuurlijk wonen er toch nog 1,8 miljoen mensen in heel Greater Perth)

 DCIM104GOPROG0326983.

Die vrijdag (11-11) was het dan eindelijk tijd om het vieze hostel te verlaten! Eerst nog even met de auto langs een appartementje wat we online hadden gezien, in Fremantle. Ons plan is namelijk om zo snel mogelijk een appartementje te vinden hier rondom Perth, zodat we ons echt een half jaartje kunnen settelen hier en kunnen werken.

Fremantle is een dorp ten zuiden van Perth en aan het strand. Er worden 26.777 mensen. Het staat bekend als een heel relaxt dorp, met een echte hippie cultuur en mediterrane sferen. Ons lijkt het veel leuker om daar te gaan wonen in plaats van in de grote stad. Want grote steden… nee, dat is echt niks voor ons. Het dorp zelf ziet er echt heel gezellig uit en ook de straat zag er goed uit. 

Morgen kunnen we dit appartementje echt gaan bezichtigen, maar we wilden het nu vast wat verkennen. Toen we daar voor de deur parkeerden sloeg alleen helaas de auto af, hij wou niet meer starten! Er kwam al snel een hele aardige man langs die ook mee keek. We waren het erover eens dat het de brandstof was. De tank was nog niet echt leeg volgens de indicator toen we aanreden, maar hij deed het toch niet meer. Gelukkig bleek het idd alleen maar de benzine te zijn die op was. Goed om te weten dat je de indicator niet helemaal kunt vertrouwen! :p In NL rijden we meestal nog 50 km door als het lampje brand, en hier brandde hij nog niet.

Toen we eindelijk weer ‘on the road’ waren was het tijd om naar de camping te gaan. We hadden een camping uitgezocht ten zuiden van Fremantle, recht aan Coogee Beach.

. 

Uiteindelijk hebben we zo’n 1,5 week op deze camping gestaan. Deze 1,5 week stond vooral in het teken van strand en dingen regelen, zoals: een appartementje, werk en leren voor Manon haar IELTS toets. Die toets stond namelijk gepland voor zaterdag 19 november. Voor degene die nog niet weten waarom Manon deze toets doet: ze wil hier in de kinderopvang gaan werken en daarvoor moet ze haar diploma laten assessen. En daarvoor moet ze dus weer aan kunnen tonen dat ze goed Engels kan door middel van deze toets.

De jetlag is overigens na een dag of 2 op de camping eindelijk over gegaan. We kregen een beter ritme, gingen meer leuke dingen doen en werden weer een stuk actiever. Gelukkig maar dat Manon haar ‘down’ gevoel alleen maar aan de jetlag lag!

Natuurlijk hebben wij ons nieuwe huis (lees: auto) een grote schoonmaak gegeven en checkten we alle kampeerspullen die erbij zaten. Er bleken 3 tenten bij te zitten! Wel erg handig, want daar gooien we nu dus onze spullen in en slapen doen we in het fijne bed in de auto.

Want het bed in de auto ligt echt heerlijk! In ieder geval stukken beter dan in het hostel.

Appartementjes hebben we een aantal bekeken deze 1,5 week. We zijn naar de bezichtiging van het eerder genoemde appartement in Fremantle geweest, hebben nog een appartement in hetzelfde complex bekeken en we hebben ook 3 appartementen gezien in Mosman Park. Eigenlijk ging onze voorkeur uit naar een appartementje in Fremantle, maar later bedachten we dat Mosman Park ons ook wel leuk lijkt.

Mosman Park is een wijk die ten noorden van Fremantle ligt, dus iets dichter bij Perth. Er wonen maar 8.894 mensen. De wijk ligt heel dicht bij het strand en aan de andere kant van de wijk heb je de mooie Swan River. Ook een perfecte locatie dus! Het is dan ook 1 van de duurste wijken van Perth. Toch hadden wij wat leuke appartementjes gevonden in onze prijsklasse.

Uiteindelijk hadden wij een application formulier ingevuld voor het allereerste appartement wat we hadden gezien in Fremantle, maar ook voor het laatste appartement dat we hadden gezien in Mosman Park. Het eerste appartement was erg goedkoop (voor hier in Australië dan), en het was allemaal splinternieuw. Nadeel was dat je er overdag eigenlijk niet kon parkeren, en dat moeten wij toch wel.

Het appartement in Mosman Park vonden wij in een minder gezellige wijk dan die in Fremantle, maar het appartement had wel meer voordelen: een parkeerplek, meer ruimte, een vaatwasser 😉 en een zwembad bij het complex! Ideaal als je na je werk even wil afkoelen!

Nu, ruim een week nadat we het formulier voor het appartement in Fremantle hebben ingevuld, hebben we daar nog steeds niets van gehoord! Erg vreemd, maar helaas waren daar ook wel veel geïnteresseerden voor.

Maar, niet getreurd, de makelaar van het appartement in Mosman Park regelde wél alles meteen en daar hoorden we van een paar dagen al van dat we het appartement kunnen hebben! We besloten om het te doen, dus we kunnen nu zeggen: WE HEBBEN EEN APPARTEMENT! Jeej, alvast 1 belangrijk ding geregeld hier 🙂

We zijn er afgelopen maandag (21-11) al ingetrokken, en hebben een huurcontract getekend voor 6 maanden.

Verder hebben we deze 1,5 week op de camping ook nog een boel andere nuttige dingen gedaan. Zo heeft Bram actief naar werk gezocht in de engineering, maar helaas is er tot nu toe nog niets uitgekomen. Hij heeft wel een hoop lijntjes open liggen nu, dus het komt vast allemaal goed!

We hebben ook onze auto nog een beetje geüpgraded. 1 knipperlicht werkte namelijk niet goed en de achterklep van de auto had slechte gasveren, waardoor hij niet goed open kon, en dat wilden we toch wel graag. Dus hebben we een nieuwe gasveer kunnen kopen bij een auto-onderdelen boer. En natuurlijk is het knipperlicht nu ook gemaakt!

 img_7506-bewerkt

Ook heeft Manon actief geleerd voor haar IELTS toets. In NL had ze deze toets ook al een keer gedaan, maar omdat ze toen het spreken net niet had gehaald, moest ze het helaas hier nog een keer opnieuw doen.

Het spreken gedeelte stond dit keer gepland op vrijdag 18 november, en de rest op zaterdag 19 november. Die vrijdag voor het spreken was Manon super zenuwachtig, omdat ze dit toch wel het spannendste gedeelte vind van heel de toets. En omdat ze juist voor dat gedeelte nu een 8 moet halen. Gelukkig ging het spreken nu veel beter dan in NL, dus hopelijk heeft ze die 8 gewoon binnen!

Die zaterdag de 19e was dus de rest van de test: het luisteren, lezen en schrijven. Dit was eigenlijk helemaal niet moeilijk, en het was dan ook goed gegaan. Nu maar hopen op goede resultaten! Helaas duurt het 2 weken voordat ze die resultaten hebben, dus vrijdag 2 december komen ze pas binnen. Nog even geduld dus!

DCIM104GOPROG0447324. DCIM104GOPROG0367129.

Maar natuurlijk stonden deze 1,5 week niet alleen in het teken van dingen regelen. Want we hebben ook genoten van onze vrije tijd hoor! Zo zijn we bijna elke dag wel (wanneer het mooi weer was dan) naar het strand geweest! We hebben al verschillende stranden gezien hier in Perth: Coogee Beach (wat aan onze camping ligt), Leighton Beach (wat een prachtig langgerekt strand is) en Cottesloe Beach. De laatste is het bekendste en meest populaire strand van Perth en omgeving. En dat is ook terecht, want het strand is hier echt prachtig! Super wit en helder blauw water.

 

Maar serieus, alle stranden hier zijn echt geweldig mooi! We hadden al overal gelezen dat je hier in WA de mooiste stranden van Australië hebt, maar wij geloofden dat niet meteen, want ze zeggen zoveel. Maar niets is minder waar: de stranden hier zijn echt veel mooier dan wij in de rest van Australië hebben gezien! Hier zijn ze tenminste wel mega wit, met super helder, blauw water. En dat is dan echt bij élk strand hier zo. Dus Manon is helemaal happy met de stranden hier, en dat is ook wel erg belangrijk 🙂

 

Op de stranden hebben we voornamelijk heerlijk in de zon gelegen, dus we hebben al een mooi kleurtje gekregen. We wilden ook heel graag een keer surfen, maar helaas is het er nog niet van gekomen, omdat de zee hier in de zomer zo goed als plat is. Dat is ontzettend balen, want we hebben natuurlijk niet voor niets ons surfboard meegenomen. Hopelijk gaat het nog lukken hier, en anders moeten we misschien maar wachten tot de herfst… Maaarr ondertussen hebben we wel een beetje kunnen bodyboarden met ons kleine plankje, dat er bij de auto bij zat 😉

We hebben ook nog een beetje sightseeing gedaan. In Perth zijn we even kort Kings Park gaan bekijken. Dit park is echt mega groot, zo’n 400 hectare. Het is dan ook 1 van de grootste inner city parken van de wereld. In dit park heb je ook de Western Australian Botanic Garden, waarin je meer dan 3000 verschillende soorten planten, bomen en bloemen kan zien.

We gingen hier naar een prachtig uitzichtpunt, van waaruit je over de skyline van Perth heen kijkt. Echt geweldig mooi!

Afgelopen donderdag (17-11) zijn we wat gaan eten en drinken bij een bekende brouwerij hier in Fremantle: Little Creatures. Fremantle staat bekend om zijn vele, kleine, speciale brouwerijtjes. En deze was echt heel leuk, je had gewoon een grote vreetschuur (om het zo maar te noemen) midden in de brouwerij! Zag er gaaf uit.
Midden tussen de drukte hebben wij daar een lekkere pizza gegeten en een biertje en wijntje gedronken. Bram merkte al snel dat de brouwerijen en speciaal biertjes hier niks is vergeleken met de speciaal biertjes die wij gewend zijn!

Verder hebben we afgelopen zondag (20-11) ook nog wat leuks gedaan: we zijn naar de Perth Zoo geweest. Een mooie dierentuin die niet te groot is, maar leuk voor een middagje.
Ze hadden verschillende gedeeltes net zoals bij ons in de dierentuin (Azië, Afrika enz.), maar je had ook een groot gedeelte met Australische dieren. Hier had je natuurlijk wombats (die zich niet lieten zien), dingo’s (die zich ook niet lieten zien), koala’s, kangaroos etc.

Je kon de kangaroos alleen niet echt aaien en voeren, wat bij veel dierentuinen hier wel kan. Dat was wel echt jammer!

Toch lukte het op een gegeven moment om wat dichterbij te komen en om (door stiekem van het pad af te gaan) toch nog wat foto’s te maken met een kangaroo! We gingen daar trouwens ook wat eten, en je hebt hier van die ketchup bakjes die je open moet knijpen. Dat ging bij Manon iets te goed en het spoot zo in haar gezicht, haar en witte shirt! Oepsie… hier baalde ze natuurlijk wel van, maar stiekem moest Bram er wel een beetje om lachen 😉 Gelukkig was het er na wat wassen op de wc zo goed als uit.

 DCIM104GOPROG0537775.

En dan nog even over het weer: het is hier serieus elke dag mooi weer! Tot nu toe is het hier elke dag zo’n 30 graden geweest, en vorige week is het zelfs 2 dagen 38 graden geweest! En dat allemaal met volop zon en een strakblauwe lucht. Komende week wordt het ook weer vrolijk 35 graden 🙂

Oké, we hebben 1 dag slecht weer gehad, en dat was afgelopen woensdag (16-11). En toen was het ook wel écht ff slecht weer. Het regende al de hele dag, maar dat viel allemaal nog wel mee. Tot er ‘s middags plotseling een mega harde wind kwam, waardoor 1 van onze tentjes nogal veel wind ving en dus (bijna) wegwaaide. Gelukkig was daar Bram ‘to the rescue’: hij rende naar buiten om de tent weer recht te zetten en bleef hem maar vast houden tot de bui over was. Ondertussen regende het echt kei hard, en de bui duurde nog best wel lang! Hierna was Bram dus allang doorweekt 😉 Stiekem vond Manon het eigenlijk wel grappig, vooral achteraf haha. Balen dat ze er geen foto of filmpje van heeft gemaakt!

En dan zijn we aangekomen bij de dag van vandaag. Op het moment dat ik dit nu typ, zijn we aangekomen bij ons nieuwe onderkomen: ons appartementje! We zijn heel benieuwd hoe dit ons gaat verlopen en we hopen natuurlijk dat we snel werk zullen hebben. We hebben er zin in!

DCIM105GOPROG0577880.

Voor nu zijn we erg gelukkig in Perth, we hebben al een leuke tijd gehad.
Let the happy days continue!

We houden jullie weer op de hoogte in een volgend verhaaltje!

See you mate!

You don’t have to be rich to travel well

P.S. Voor de mensen die het leuk vinden om een kaartje of wat dan ook te sturen: wij hebben nu natuurlijk ook een adres! En dat is het volgende:

56/4 Dover Court
Mosman Park WA 6012

~

Pin it for later

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

DON’T MISS OUT!
Subscribe to Flip Flop Wanderers
Get free stuff, exclusive travel tips, the latest travel blogs and more!
SUBSCRIBE
We won't send you spam. Unsubscribe at any time.
close-link
0
    Cart
    Your cart is empty