Travel Story | Dubai Experiences!

by Flip Flop Wanderers
1.6K views
The view over Madinat Jumeirah with the Burj Al Arab in the back

We zijn alweer over de helft van onze tijd in Dubai!
Tot nu toe vinden we het echt een gave stad. Het lijkt alsof je hier in een totaal andere wereld bent. De mega grote gebouwen, de cultuur, de hitte: het is allemaal erg indrukwekkend.
De afgelopen dagen hebben we al heel veel leuke dingen gezien en gedaan.

Onze eerste dag hebben we heerlijk gerelaxt bij het zwembad (zie vorige verhaal), en dinsdags zijn we echt gaat sightseeën; we hadden de Metro/Skytrain naar Bur Dubai (oud gedeelte) gepakt. Je hebt hier in de metro een apart gedeelte waar alleen vrouwen en kinderen mogen staan/zitten, heel apart. En als je als man hier tussen gaat zitten, kun je een flinke boete krijgen!

dsc_0595-bewerkt

In Bur Dubai kun je nog zien hoe Dubai was voordat het een megastad werd. Allemaal drukke straatjes en schattige, kleine winkeltjes. We hebben hier een mooie, flinke wandeling gemaakt. Het was wel echt super heet, zo’n 35 graden en we hadden een lange broek met t-shirt aan, omdat je hier eigenlijk je knieën en schouders bedekt moet hebben. Dat is niet echt een pretje in die hitte!

Eerst kwamen we bij het Al Fahidi Historic District. Dit is één van Dubai’s oudste wijken, helemaal gerenoveerd. Een soort wijk van ‘Aladdin’ huisjes en allemaal smalle steegjes. Echt mooi om te zien. Wat een verschil met het beeld dat je standaard van Dubai hebt! In sommige huisjes kon je in, daar zaten musea enzo.

dsc_0207-bewerkt dsc_0251-bewerkt2

Hierna zijn we wat gaan eten en drinken in een Arabian Tea house, wat er heel schattig uit zag.

dsc_0337-bewerkt

Nadat we weer wat energie binnen hadden gekregen konden we weer verder.
Volgende stop: het Dubai Museum. Dit is in en onder een oud fort. De buitenkant was erg mooi. Binnenin was het niet zo heel boeiend, maar vooral druk met grote groepen toeristen. Dit hadden we dan ook zo gezien.

dsc_0343-bewerkt

Via de Bur Dubai Souq (een souq is een soort markt/winkelstraat) kwamen we uit bij Abra station, een haventje. Je kunt hier met een Abra de rivier de Dubai Creek over, en dat is ook wat wij deden. Een Abra is een traditioneel houten bootje en is de oudste vervoersmethode over het water. Het kost maar 1 dirham p.p. (25 cent!) en het is super leuk om te doen. Voor locals is dit gewoon een taxi om de rivier over te steken, voor ons is het een echte bezienswaardigheid.

DCIM100GOPROG0114882. dsc_0399-bewerkt-met-logo

Aan de andere kant van de rivier is de wijk Deira. Ook dit is een van de oudste wijken, vooral bekend om zijn vele souqs. We zijn dan ook door verschillende souqs gelopen.
De ene souq had veel lokale kleden, stofjes en schoenen en dergelijke. Leuk om te zien. De andere bestond dan weer uit alleen maar parfum winkeltjes.

dsc_0383-bewerkt dsc_0394-2-bewerkt-met-logo

Vervolgens heb je ook nog de Gold Souq. Een lange straat/markt vol met juweliers. Er ligt voor miljoenen aan gouden sierraden! En ze willen allemaal dat je even unne skonne logie komt kopen.

Aan het einde van de markt had je een juwelier met de grootste gouden ring van de wereld (staat ook in het guinness book of records). Deze 21 karaats gouden ring van ongeveer een halve meter doorsnee weegt bijna 64.000 kg!

dsc_0498-bewerkt-met-logo dsc_0507-bewerkt

Onze laatste souq was de Spice Souq. En daar hadden ze, zoals de naam al zegt, heel veel kruiden! En natuurlijk willen de verkopers hier ook iedereen naar binnen slepen. Vanaf een afstand riepen ze Manon al: ‘Hey Shakira come inside.’ Ze lijkt natuurlijk ook sprekend op Shakira… Na ff aandringen zijn we even mee naar binnen gegaan. De aardige man legde ons precies uit wat voor kruiden en dingetjes ze allemaal wel niet hadden! Nadat hij ons zelfs geen natuurlijke viagra aan kon smeren (It’s fun for a long time!) mochten we toch weer naar buiten.

dsc_0514-bewerkt-met-logo dsc_0533-bewerkt-met-logo

Na nog een aantal keren uitgemaakt te worden voor Shakira of Angelina Jolie door verschillende verkopers kwam ook deze markt ten einde. We namen nog even een bezoekje aan de oudste school van Dubai (die helaas dicht was voor onderhoud…), waarna we rond zonsondergang de metro terug richting ons hotel pakten, via de Mall waar we nog een hapje hebben gegeten.

dsc_0473-bewerkt

De volgende dag zijn we Dubai Marina gaan ontdekken. Dit gebied met vele hoge gebouwen is indrukwekkend om te zien! Er loopt een rivier midden door waardoor een deel op een eiland ligt. Het is erg mooi om langs die rivier af te lopen en te genieten van de prachtige skyline!

dsc_0096-bewerkt dsc_0157-bewerkt

Hierna zijn we hier ook even lekker op het JBR strand gaan liggen en hebben een ‘verfrissende’ duik genomen. Niet zo heel verfrissend want het water is 30 graden ofzo! Af en toe kwam er ook nog een kameel voorbij lopen op het strand. Kei leuk!

img_6725

Vervolgens wilden we de tram en metro pakken naar Sunset Beach. Dit is een strand langs het bekende Burj Al Arab, en daar kun je mooie foto’s maken van de zonsondergang met de Burj Al Arab erbij. We konden alleen het station niet goed vinden, en toen we hem eindelijk hadden gevonden hebben we toch maar een taxi genomen, omdat het al laat was. De zon gaat hier al om half 6 onder (hoezo vroeg?), en rond die tijd kwamen wij op het strand aan. Net te laat dus! Maar na even wachten werd het donker en kwam de maan tevoorschijn en konden we alsnog super mooie foto’s maken!

dsc_0232-bewerkt-met-logo dsc_0246-bewerkt-met-logo

Donderdag gingen we al op tijd naar Madinat Jumeirah. Dit is een groot resort achtig Aladdin dorpje, precies nagebouwd in de stijl van vroeger. Je hebt hier een grote markt en echt prachtige gebouwtjes met een rivier erdoor. Natuurlijk is dit allemaal aangelegd maar toch erg mooi om te zien.

dsc_0264-bewerkt-met-logo dsc_0332-bewerkt

We hebben er een Abra tochtje (boottochtje) gemaakt, om zo het Venetië van Dubai goed te kunnen bekijken.

dsc_0367-bewerkt-met-logo dsc_0394-bewerkt

Na het bezoek aan dit dorpje zijn we naar Downtown Dubai gegaan. Wat een verschil met wat we tot nu toe hebben gezien. Hier zijn de écht grote gebouwen! Eerst hebben we de Emirates towers bezocht, gewoon 2 hoge torens. We zijn toen snel doorgegaan naar Dubai Mall en de Burj Khalifa, de hoogste toren van de wereld (162 verdiepingen en bijna 830m hoog)! We stapten bij het metrostation uit en moesten toen echt nog een mega lange tunnel doorlopen, die over verschillende wegen heen ging. Gelukkig was dit allemaal in de airco, anders hadden we nog wel wat kilometers in de hitte moeten lopen ;) Uiteindelijk kom je via deze brug/tunnel in de Dubai Mall uit. Ook die is mega groot! Wij hebben serieus nog nooit zo’n groot winkelcentrum gezien, en dan zijn we wel wat gewend met Amerika. En ook de mall moesten we een heel stuk doorlopen om uiteindelijk buiten te komen bij het mooie uitzicht op de Burj Khalifa.

dsc_0516-bewerkt

Na wat goede foto’s zijn we snel op zoek gegaan naar de ingang van The Top at Burj Khalifa, waar wij kaartjes voor hadden. Die was moeilijk te vinden (Manon volgde Bram zijn richtingsgevoel… ;)), dus we hebben wel een tijdje lopen haasten in de hitte. Toen we uiteindelijk doorweekt waren van het zweet, hadden we dan toch de ingang gevonden.

The Top is een uitkijkpunt op de Burj Khalifa op de 124e verdieping (zo’n 455m hoog). Na ff in de rij te hebben gestaan konden we omhoog. De lift gaat 10m/s; je bent dus zo boven!
We waren rond 5 uur boven wat een perfecte tijd is, om half 6 gaat namelijk de zon onder. Zo hadden we uitzicht met daglicht, zonsondergang en in het donker! In het donker foto’s maken door ramen is natuurlijk lastig met al die spiegelingen van de mensen en lampen binnen. Maar door simpel een vestje om de camera heen te houden was dit probleem verholpen en hebben we echt prachtige foto’s!

The Top is sowieso echt de moeite waard. Het uitzicht was er prachtig, super gaaf om te zien hoe hoog je op deze toren staat. Je krijgt echt een goed beeld van de gekte die er in Dubai heerst. Enorme wolkenkrabbers lijken vanaf de Burj Khalifa kleine lego flatjes. Heel onwerkelijk om te zien.  En dan in de verte zie je een grote kale vlakte: woestijn.

DCIM100GOPROG0085516. dsc_0650-bewerkt

dsc_0708-bewerkt-met-logo dsc_0712-bewerkt-met-logo

Na deze prachtige ervaring aten we wat en gingen we nog naar het aquarium in de Dubai Mall. Ja, je leest het goed: ze hebben hier gewoon een groot aquarium in een winkelcentrum. En in dat aquarium zwemmen alleen al 400 haaien rond, laat staan al de roggen en andere vissen die je er kunt bekijken. Eerst gingen we door een korte tunnel onder het aquarium door, daarna een paar verdiepingen omhoog waar leuke, aparte vissen en dieren zaten!

DCIM100GOPROG0095556.

Nog even een bezoekje aan een van de zeldzaamste complete skeletten van een dino die hier in de mall staat, en toen op naar buiten naar de fonteinshow. Voor de Burj Khalifa ligt namelijk een enorme vijver met daarin een hele grote fonteinshow! Voorafgaand was er ook nog een lichtshow over de hele toren.

dsc_0808-bewerkt-met-logo

Na 2 shows te hebben gekeken gingen we maar weer eens terug naar het hotel (weer heel de mall en al de tunnels door). Rond middernacht kwamen we na een mooie dag uitgeput in het hotel aan!

dsc_0810-bewerkt-met-logo dsc_0855-bewerkt-met-logo

En nu is het dus alweer zaterdag en dat betekent dat we nog maar 2 dagen Dubai hebben. Komende maandag op dinsdagnacht vliegen we naar Perth. Maar eerst nog even genieten van al het moois dat Dubai te bieden heeft!

Gisteren zijn we nog naar het Aquaventure waterpark geweest, wat heel gaaf was. Maar daarover in het volgende verhaaltje meer.

Voor nu: بسرعة (bsre)!

Traveling. It leaves you speechless, then turns you into a storyteller

~

Pin it for later

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

DON’T MISS OUT!
Subscribe to Flip Flop Wanderers
Get free stuff, exclusive travel tips, the latest travel blogs and more!
SUBSCRIBE
We won't send you spam. Unsubscribe at any time.
close-link
0
    Cart
    Your cart is empty